APUNTS LITERARIS

Espai dedicat als llibres, amb crítiques, recomanacions i suggeriments que esperem siguin d'utilitat per als lectors.

dilluns, 14 de juny del 2010

A GUST AMB LA VIDA, d'Anna Gavalda

Després de dos anys d’espera per fi tenim aquí el nou llibre de l’escriptora francesa Anna Gavalda, A gust amb la vida. L’autora va començar publicant el recull de contes M’agradaria que algú m’esperés en algun lloc, obra que a França va obtenir el premi Grand Prix RTL-Lire 2000 i la seva trascendència va ser tan gran que es va traduir a 36 llengües. Però aquí a casa nostra no va ser fins a la publicació de la novel.la Junts i prou, quan va aconseguir un èxit més que mereixedor. Dos anys després es publica El consol, just en el moment en que Junts i prou es traslladat al cinema on va tenir molt públic i bones crítiques.

Als lectors aficionats a la seva literatura ens ha agradat molt tornar a trobar una altra novel•la seva al mercat la qual no ha defraudat en absolut.

Acostumats a trobar-nos amb personatges tristos, un xic melancòlics, però amb ganes de tirar endavant, l’autora aquesta vegada ha creat una novel•la diferent de les anteriors. Aquesta és del tot estiuenca, jove, fresca, amb poques pàgines, fàcil de llegir i que atrau de seguida per la seva quotidianitat i humanitat.

En aquesta obra és el retrobament de quatre germans, en Simon, la Garance i la Lola, que just quan ha de començar la cerimònia d’un casament que intueixen que serà del tot avorrit, se’n van a buscar al seu germà petit Vincent, que treballa com a guia turístic en un antic castell.

D’aquesta manera deixen enrere les obligacions, els fills, la parella, el divorci i reviuran els feliços dies d’infantesa, on tots quatre feien les mil i una malifetes i seran capaços de recuperar la sinceritat i la complicitat perdudes.