APUNTS LITERARIS

Espai dedicat als llibres, amb crítiques, recomanacions i suggeriments que esperem siguin d'utilitat per als lectors.

dimarts, 23 de març de 2010

Presentació del llibre RERE ELS MURS, de Núria Esponellà

Rere els murs, ha estat el darrer guanyador del premi Néstor Luján de novel·la històrica.
L'acte serà presentat pel periodista David Escamilla i la regidora de cultura de l'Ajuntament d'Olot Anna Torrent, i comptarà amb la presència de la Núria Esponellà, autora del llibre.

'Segona meitat del segle XII. Fustigat per la tramuntana, el monestir de Sant Pere de Rodes s'alça imponent sobre els penya-segats del cap de Creus. Dins dels seus murs, hi viu la comunitat de benedictins que, entre d'altres, acull en Sebastià, l'administrador de l'hospital de pelegrins, i en Blai, un noi orfe que, en descobrir l'amor, sentirà una necessitat irrefrenable de conquerir la seva llibertat... Però són temps convulsos, i l'abat Berenguer, un home sever i autoritari, haurà de defensar les propietats i els privilegis del monestir davant les pretensions del comte d'Empúries i el vescomte de Peralada, enfrontats per lluites de poder i interessos polítics. En aquest context enverinat, el Mestre Peire, un dels escultors de més renom del segle XII, haurà d'esculpir la monumental portada de marbre de Sant Pere de Rodes abans no arribi el Jubileu. Però no serà una tasca fàcil: són temps difícils i hi ha molts interessos enfrontats...'

Dissabte 27 de març de 2010
A les 7 del vespre
Sala d'actes de Can Trincheria - OLOT

1 comentari:

Noa Literal ha dit...

no sóc massa de novel.la històrica, però potser per la proximitat (geogràfica) de l'autora i del monestir, m'animaré a llegir-lo. Ja us diré que tal!